Съдбата на кино "Гео Милев" остава неясна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
08:44 / 09.01.2014
5293
Съдбата на Домът на железничаря тъне в гъста българска мъгла. На 23-и декември се навършиха 2 години, откакто емблематичното за Пловдив кино "Гео Милев" хлопна врати.
Червената сграда на бул. "Васил Априлов" 3 някога, но не толкова отдавна, беше пълна с живот - имаше ансамбъл за народни танци, театрален състав, гостуващи театрални трупи изнасяха представления. В Дома имаше два киносалона, оборудвани с професионални киномашини. 

В кино "Гео Милев" беше концертната зала с най-много седящи места и с най-добра акустика. Всичко това вече е история. Достъпът до сградата е невъзможен, ако нямаш изрично разрешение от Министерството на транспорта в София. Половината от сградата се използва от администрацията на Пътнически и Товарни превози към БДЖ. Съдбата на Домът на културата на железничаря остава неясна.


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).