Студент за общежитията на УХТ: Дограмата е набор на майка ми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:45 / 23.12.2023
7687
След няколко публикации на Plovdiv24.bg относно условията, в които студентите трябва да живеят, сигналите в редакицята ни продължават да прииждат. Ето един от послендите разкази на начи читател:

Здравейте, студент съм първи курс към ПУ и бях настанен в общежитие "Марица" блок 1 (те са собствено на Унивеситета по хранителни технологии - бел, ред.). Излишно е да коментирам, че условията не са приятни, но след като прочетох статията Ви реших, че мога да допълня малко.

Да започна с това, че в банята мазилката е надвиснала над главата ми и пада. Тръбата на тоалетната изпуска вода всеки път, в който я пусна.

Между плочките (където има) фугинът се рони или изобщо го няма, да не говорим, че няма и вентилация и се получава плесен от влагата.

Вратата на банята е изгнила от цялата долна част.

В самата стая дограмата е най-вероятно набор на майка ми и трудно се затваря и вечер усещам как ми духа на главата не само от това, че не се затваря, а и има дупки по самата дограма, а и на някои места второто стъкло липсва.

Но нека сме оптимисти поне се проветрява.

За капак на всичко това в стаята ми няма отопление, макар че има радиатор, до който явно не достига топла вода и е вечно студен, но то така или иначе парното се пуска само през нощта.

Не мога да разбера на какво отгоре се изисква наем от 107лв/месец, които студентите с по-ниски семейни доходи са длъжни да пращат, защото просто нямат друг избор, а в напълно реновираните общежития на ПУ, които са като 3-звезден хотел таксата е 80лв/месец.

Благодаря, че обръщане внимание на темата

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
05.01.2024 УХТ Пловдив: Не можеше да се очаква сградите да бъдат затоплени още на 2
януари
03.01.2024 Новата година не донесе топлина за десетки студенти в Пловдив
20.12.2023 Студенти живеят в потресаваща мизерия в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).