Страхотна инициатива съвсем близо до Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 24.06.2017
2736
Днес в село Ягодово за осми път ще се проведе Национален фолклорен фестивал "На Петровден с хоро". Фестивалът се организира от танцов клуб "Бъклица", който е под ръководството на Мартин Мочков - хореограф на "Северняшки ансамбъл" - Плевен и дългогодишен артист-балетист във ФА "Тракия". Фестивалът събира любителски танцови клубове от цялата страна, а през изминалите седем години стадиона се изпълва с хиляди души на различна възраст.

Фестивалът е ежегоден и е част от тържествата по повод традиционният събор на село Ягодово - "Петровден". "На Петровден с хоро" се провежда в два етапа, като само вторият етап е с конкурсен характер. Жури на фестивала са изявени и доказали се имена в сферата на фолклорното изкуство на България: Проф. д-р Даниела Дженева - главен художествен ръководител и директор на ФА "Тракия" и заместник-ректор на АМТИИ - Пловдив; Проф. д-р Антон Андонов - ръководител на катедра "Хореография" в АМТИИ - Пловдив и балетмайстор в ансамбъл "Тракия"; Асистент д-р Димо Енев - преподавател в АМТИИ - Пловдив, катедра "Хореография" и балетмайстор в ансамбъл "Тракия"; Асистент Светлана Станева - преподавател в АМТИИ - Пловдив, катедра "Хореография"и артист-изпълнител в ансамбъл "Тракия".

Целта на фестивала е да запази, популяризира и развие българския национален фолклор. Участие във фестивала могат да вземат всички танцови групи, самодейни състави и ансамбли изучаващи българският фолклор. Възрастови ограничения за участие няма.
Фестивалът се провежда под патронажа на Пламен Спасов, кмет на Община "Родопи" и кметът на село Ягодово Димитър Дишев. Откриването е от 10,00 часа на стадиона в Ягодово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).