Страхотна инициатива на Библиотеката в Пловдив! Ще заобичат ли децата книгите?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:40 / 18.04.2018
22124
Да развият желание у най-малките да четат. Такава цел си поставят в НБ "Иван Вазов" в Пловдив в рамките на проекта "Бебеландия в библиотеката". Проектът днес представиха директорът Димитър Минев и ръководителят на Детския отдел Васка Тонова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По проекта са организирани различни инициативи, които са насочени към най-малката възрастова група от нула до 6 години, дори и от нула до 3 години.

"Бебеландия в библиотеката" е изцяло и само четене, махаме играчките и се отдаваме само на четенето и на образователни игри", заяви Тонова.

Тези четения са всеки вторник от 10.30 часа в читалнята на Детския отдел. И вече се наблюдава интерес към тях, дори майка с три деца, най-малкото от които е на 2 месеца, посещава тези четения.

"С пътуващите сандъчета, които ще направим, ще се опитаме да станем популярни и сред детските градини. Сандъците ще са на определена тематика и с определена цел, ще ги раздаваме в детските градини, може би за срок от месец, да ги ползват, да играят, да четат. После ще ги сменяме", коментира още ръководителката на Детския отдел.

Директорът на библиотеката поясни, че в рамките на проекта се използват два нестандартни подхода. Единият е ангажиране на родителите чрез децата, за да започнат да четат и те, тъй като са част от нечетящото поколение. Вторият е да се изнесе литературата от библиотеката с помощта на тези сандъчета.

"Изключително интересен проект, финансиран от фондация "Глобални библиотеки - България". След толкова години работа с младите хора, ние в последните няколко години се ориентираме към работа и с все по-малки деца. За да им покажем знанието, което предлагат книгите", коментира директорът на библиотеката. Той допълни, че се надява и след края на проекта най-малките да имат интерес към четенето.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).