Стотици деца се включиха в отбелязването на Световния ден на околната среда в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:29 / 05.06.2017
2626
Стотици деца се включиха в отбелязване на Световния ден на околната среда в Цар Симеоновата градина, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Старт на кампанията даде шефът на РИОСВ - Пловдив Стефан Шилев, кметът на Пловдив Иван Тотев, специално за празника пристигнаха и кметовете на район "Централен" - Георги Стаменов, и на район "Западен" Димитър Колев

"Децата сте бъдещето на страната" обърна се към най-малките Стефан Шилев. "Както се грижим за близките си, така трябва да се грижим и за нашия дом - Земята. Децата сте будната съвест на обществото". 

Веднага след това започна и забавлението. Ученици от "Алеко Константинов", "Св. Патриарх Евтимий", "Св. Паисий Хилендарски", "Елин Пелин" и занимални от Пловдив успяха да преминат през специален еколабиринт, отговаряйки правилно на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането.

Всяко дете спечели плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България.

За инициативата пристигнаха и 20 деца от училище "Отец Паисий" в Куклен, които участваха с творби в националните конкурси за детски рисунки, организирани от РИОСВ - Пловдив и местната администрация. 

В отделен кът експерти на дирекция "Екология и управление на отпадъците" към община Пловдив запознаха децата с биологичното разнообразие в Цар Симеоновата градина и в областта. За всички участници бяха осигурени информационни материали и награди. 

Инициативите по повод Световния ден на околната среда - 5 юни Тази година се провеждат под мотото: "Свързване на хората с природата".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).