Стефан Стоянов: Уволнението е административно, не политическо

Автор: Мария Морунова
Коментари (5)
18:46 / 30.07.2014
3174
"Не искам да навлизам в личностни нападки с Йохан, най-малкото заради дългогодишния му стаж в Общината. Няма да отговарям личностно и персонално, понеже имам уважение към него и труда му. Дал е своят дан към Пловдив и културата". Така зам.-кметът Стефан Стоянов коментира нападките на бившия шеф на отдел "Култура", че Стоянов еднолично разпределя средствата в културата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Зам.-кметът обясни, че причината за уволнението на Йохан Девлетян е чисто административна.

"Абсолютен административен акт. Има вътрешен отдел, който проверява работата на всички звена в община Пловдив. След последния одит са направени препоръки, констатирани са организационни проблеми", коментира още Стоянов. 

По отношение на подкрепата, която получава платформа "Едно", зам.-кметът категорично заяви, че културният календар от две години насам се приема по наредба, гласувана от ОбС. Тази наредба дава ясни критерии и правила, по които кандидатсват културните платформи, продуценти и т. н. Такива критерии са вид на събитието, неговата таргет група, каква публика привлича, мащаб и т. н

"Да се подкрепят важните и утвърдени години наред събития е политика на община Пловдив, която в последните 3 години се случва. Освен това се търсят нови и интересни събития заради новите неща и тенденции в културата. Но винаги се търси баланс.

За 2015 г. финансирането на културата ще надхвърли 4% от общия бюджет на Общината. Това е абсолютен рекорд и се дължи на политиката на култура в Общината. Освен това тази година ниво от 1.4 млн. лв. за култура никога не е имало. А това дава възможност на администрацията да привлича по-голям брой събития", заяви още Стоянов.

По повод обвинението, че в последните години в отдел "Култура" са назначени хора с малко или никакъв опит ресорният зам.-кмет подчерта, че всички хора, назначавани в последните години, имат и нужното образование, и нужната квалификация, и нужния опит. 

"Една част от тях са възпитаници на АМТИИ и имат стаж в една или друга сфера на културата. Вършат и много добра работа. Няма значение кой кога е назначен, а кой какъв продукт дава. Те работят и дават, както и преди тях назначените служители", каза Стоянов.

Той обясни, че тепърва ще се прави конкурс за шеф на отдел "Култура" и ще се избира кой да бъде той.

Виж коментарите (5)

Още по темата (4):
13.08.2014 Уволненият Йохан Девлетян: Явно преча на Стефан Стоянов
01.08.2014 Позиция на РЗК Пловдив за културния календар на града
30.07.2014 Девлетян: Стефан Стоянов разпределя парите за култура еднолично
28.07.2014 Уволниха Йохан Девлетян
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).