Стартира седмицата на зелената система

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:42 / 27.04.2010
1442
Зам.-кметът Александър Константинов откри днес седмицата на зелената система в Пловдив. Тя се организира от пловдивските ландшафтни архитекти и инженери по зелено строителство, с подкрепата на община Пловдив. За място на събитието беше избран паметникът на първия озеленител на Пловдив - Люсиен Шевалас.

Пловдив е единственият град на Балканите със защитени територии в границите на силно урбанизирана среда. Уникални в това отношение са пловдивските тепета, обявени за защитени територии и парка „Отдих и култура"- любимо място на пловдивчани за отдих и спорт, каза в словото си Александър Константинов. Той подчерта, че Пловдив е един от малкото градове в страната с готова Програма за развитие, поддържане и опазване на зелената система и единственият в България с действаща Наредба за опазване и поддържането й.

Съюзът на ландшафтните архитекти награди кмета на Тракия Гиньо Матев за особен принос в решаването на ландшафтните проблеми в Пловдив.

След церемонията в Дома на техниката беше открита фотоизложба за миналото и настоящето на зелената система на Пловдив. Изложбата представя в сравнителен план състоянието на знакови за града места преди 30-40 години и в наши дни. В програмата на седмицата ландшафтните архитекти предвиждат и научна конференция, по време на която ще се обсъди бъдещето на зелената система на Пловдив. Ще бъдат демонстрирани и различни техники за озеленяване.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
24.04.2010 Умуват как Пловдив да стане по-зелен
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).