Социалните спряха работа за 1 час, клиентите чакаха търпеливо

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
17:04 / 27.11.2019
2121
Всички социални работници от общините Пловдив, Марица, Родопи, Стамболийски и Асеновград спряха работа за един час. Така те се включиха в националната  ефективна стачка на социалните служители, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Точно в 10 ч. те изключиха компютрите си и спряха да приемат клиенти. Всички протестиращи носеха на реверите си сини лентички. Коридорите на Агенцията за социално подпомагане на бул. "Руски" 13 се изпълниха с чакащи хора, но всички до един заявиха, че подкрепят бунта.

Основните искания са две: 40% базово увеличение на работните заплати на социални работници и служители, а при назначаване на социални работници кандидатите да имат висше образование със степен бакалавър, каза София Божанова от КТ "Подкрепа" в АСП. Протестът се организира от синдиката, но в него участват общо около 4500 души от 35 дирекции "Социално подпомагане" в цялата страна.

Социалните разказаха пред камерата на Plovdiv24.bg, че заплатите от 600 лева са обидно ниски за отговорността, която носят. Тези, които работят в направление "Закрила на детето", често са обект на вербална агресия. Младите служители се замислят дали да не сменят професията си, тъй като се чувстват недооценени.

Още за протеста, както и за предизвикателствата в работата на социалните работници - гледайте във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).