Собственикът на изгорелия апартамент: Страшно беше!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
17:10 / 10.01.2012
9364
"Страшно беше", разказа пред репортер на Plovdiv24.bg Трендафил Маринов, собственик на апартамента в Пловдив, който изгоря през нощта на 6 януари, тази година. При инцидента пострадаха 7 души, а обитателите на жилището-младо семейство с две деца на 2 и на 8 години едва не загинаха.

"Около 3 часа през нощта синът ни събуди с писъци, че стаята, в която спи, гори. От вакуума, който се получи, огънят се разпространи из цялото жилище. Много трудно отворих външната врата, жена ми и децата стояха на прозореца, за да не се удушат", сподели още пострадалият. Причината за огнената стихия е отоплителна печка, тип "духалка", намираща се в детската стая. 

От жилището на бул. "България" № 222 в кв. "Захарна фабрика" са останали само голи стени. Мазилката в апартамента изцяло е изгоряла, виждат се тухлите по стените. От имуществото на семейството е останал само един вече неработещ хладилник, полуизгоряла микровълнова печка и пералня, която по чудо е оцеляла и в момента  пострадалото семейство се опитва да ползва.

Поради разрастване на огъня стените във входа на кооперацията също са почернели, а живеещите вътре се оказват в капан.

"Не можаха да слязат по стълбите и също бяха обгазени", разказа още Маринов. Поради преживяната силна емоция, той не можа да определи времето, за което семейството успява да се измъкне от горящото жилище и кога идват колите на пловдивската Пожарна. 

Собственикът на апартамента допълни още, че преди време са инвестирали около 20 000 лв. за основен ремонт. Той благодари на хората, откликнали на трагедията и изпратили дрехи и пари в помощ на младото семейство. Досега мъжът, жена му и децата му са били при роднини, а от вчера плодивският бизнесмен Георги Гергов им е предоставил негово жилище, в което те да живеят, докато успеят да ремонтират изпепеленият апартамент. 

Plovdiv24.bg призовава всички, които искат да помогнат на младото семейство, да заповядат лично на адреса, на който се намира опожареният апартамент!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (15)

Още по темата (3):
11.01.2012 Пострадалото от пожара семейство не иска общинско жилище?
10.01.2012 Ръководството на "Социално подпомагане" посети пострадалите от пожара
06.01.2012 Седмина пострадаха при пожар на бул. "България"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).