Собственик на фирма за недвижими имоти в Пловдив: При панелното и по-старо строителство се отчита спад до 20%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:44 / 05.12.2023
31209
Очакваме ли скоро цените на имотите да паднат? Собственикът на фирма за недвижими имоти в Пловдив Яна Хинкова заяви пред NOVA NEWS, че ще има успокоение на пазара, що се отнася до продажбите на апартаменти.

"Това се наблюдава през третото тримесечие на тази година. Клиентите, които търсят имоти, са прецизни и се повяват с ясни и точни желания. Ориентирани са приоритетно към новото строителство. При панелното и по-старото строителство се отчита спад между 10 и 20%, както и при по-крайните квартали на града, които не са интересни за покупка", посочи тя.

Хинкова смята, че като част от световната икономика, България няма как да не бъде повлияна от икономическата ситуация в глобален мащаб и по-конкретно - от инфлационните процеси. 

"Вдигането на стойностите на недвижимите имоти е съвсем логичен процес по време на пик. Сега наблюдаваме успокоение на пазара или т.нар. "махало" -  намираме се в неговия център като пазар."

"Стойността на имота се определя от местоположението, от качеството и името на строителя. В рамките на една година има ръста от 25 % на цените на имотите."

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).