Служителите на ДАИ Пловдив, обвинени за взимане на подкупи, не искат в ареста

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
10:22 / 10.10.2019
12594
Тримата служители на ДАИ Пловдив в момента обжалват взетата спрямо тях мярка за неотклонение задържане под стража, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 302 т.2 вр. Чл. 301 ал.1 вр. Чл.20 ал.2 вр. Ал.1 вр. Чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс, за което законът предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Адвокат Левашки обясни, че не може да се направи извод, че Димитър Янакиев е взимал подкупи. "Тезата на прокуратурата лежи на някакви факти от 2017 г. Свидетели разказват, че са давали пари, но няма свидетели - тоест дума срещу дума. Говори се за изнудване, но няма как да се докаже нещо такова. Една свидетелка оставила парите в тоалетната на ДАИ, където ходят всички и няма данни кой е взел парите".

Трябвало е да се докаже с белязани или преброени пари, вместо това - само някакви показания. Прокуратурата твърди, че Янакиев ще въздейства на свидетели, ако бъде пуснат на свобода. Той има чисто съдебно минало, 2 малки деца и затова помоли за по-лека мярка - парична гаранция.

Адвокат Вършилов заяви, че доказателствата са противоречиви, разпитите на служителите на ДАНС целят да бъде заобиколен законът, защото те преразказват СРС-тата. Това е тяхна лична интерпретация на чутото в записите. Защитникът не иска да се взема предвид протоколът от СРС-тата, защото според него това не е годно доказателство.

"Изкарват свидетелите будни граждани, които са били изнудвани, а те са се опитвали да бутат пари на длъжностни лица. Милушев е подал молба за напускане от работа. Поведението на обвиняемия е добросъвестно, няма осъждания. Има син на 11 години - след задържането детето е в силен шок и стрес. Роднините са го водили на психиатър. Моли да му бъде взета мярка", обясни адвокатът.

Адвокат Руменов обясни, че няма данни Тенев да е извършил престъпление. От разпита на холандеца Корнелис Лурдас стана ясно, че той се е срещал с агенти на ДАИ през 2017 г. Обвинението е за 2019 г. Свидетелите също не посочват Тенев. Прокуратурата представя хипотеза, доказателствата сочат друго, каза защитникът. "Обвиняемият има постоянен адрес, семейство, 8-годишна дъщеря и кредит от 15 000 лева. Моли за по-лека мярка. Дори шефката на ДАИ, която беше разпитана като свидетелка, не знае за вземане на подкупи".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (23):
25.10.2023 Без право на обжалване: Трима инспектори от ДАИ Пловдив влизат в затвора!
04.10.2022 Тримата инспектори от ДАИ Пловдив не искат в затвора
18.02.2022 Прошка няма: Трима инспектори от ДАИ Пловдив влизат в затвора!
20.10.2021 Отложиха делото срещу подкупните от ДАИ Пловдив, двама от адвокатите сериозно болни
28.04.2021 Спешно оперираха един от подкупните инспектори от ДАИ
16.11.2020 Служителите на ДАИ Пловдив, обвинени за взимане на подкупи – болни и под карантина
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).