Службата за транспортни услуги на трудно подвижни лица в Пловдив стана на 10 години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:05 / 04.11.2008
1704
Службата за транспортни услуги на трудно подвижни лица в община Пловдив навършва 10 години от създаването си. Годишнината ще бъде отбелязана днес от 9.30 часа в сградата на градската управа. Заместник-кметът по социалната политика Красимир Ангелов ще поздрави служителите на Службата.

Започнала като пилотен проект по Програма ФАР с безвъзмездно дарени два специализирани микробуса, услугата е регламентирана с решение на общинския съвет - Пловдив, който приема статута, структурата и щата на персонала, като определя цената на едно пътуване в една посока в чертите на града да е равна на цената на билет от градския транспорт.
В изпълнение на решението на Общинския съвет е разработена Инструкция за работа на службата, съобразена с Наредба № 6 на Министерство на транспорта и утвърдена от кмета на община Пловдив.

Дейността се осъществява само в чертите на град Пловдив, първоначално с работно време от 08.00 до 16.30 часа при петдневна работна седмица. Поради непрекъснато увеличаващото се търсене на услугата от правоимащи граждани, от 1 юни 1999 година се премина на удължено работно време - от 08.00 до 20.00 часа без почивен ден. С решение на общинския съвет от 19 ноември 2000 година са отпуснати средства за закупуване на още един специализиран микробус и в момента службата разполага с два специализирани микробуса "Мерцедес - 312 - Спринтер" и един микробус "Форд Транзит" 8+1 местни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).