След нова година стартира изграждането на нов корпус в Хуманитарната

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
13:24 / 10.12.2019
4622
Нов учебен корпус ще бъде изграден в двора на Хуманитарната гимназия, стана ясно днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Директорът на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" Соня Киркова уточни, че в проекта, чиято визуализация е при районния кмет Георги Стаменов от миналата година, се предвижда новата 3-етажна сграда с голяма спортна база да се направи покрай оградата на р. Марица. 

В корпуса се предвиждат 30 учебни стаи, салон, столова за хранене и топла връзка към съществуващата сграда, обясни кметът на "Централен". Стаменов посочи, че има идея през януари да се подготвят условията и да се обяви конкурс с награден фонд, който преди обявяване ще бъде уточнен. Ще се даде възможност на екипа, чийто проект спечели първо място, да проектира сградата на новото училище.  

"Зоната е изключително специфична, тъй като сградата е единичен паметник на културата, новият корпус трябва най-малко да бъде архитектурно свързан с него, като в същото време отговаря на всички съвременни изисквания за образование. 

Новите методики в образованието изискват малко по-различен вид на класните стаи, затова ще дадем възможност проектантски екипи от Пловдив и от цялата страна да участват в конкурса, да бъдат оценени и най-добрият проект, който бъде предложен, г-н Димитров да търси възможности да го реализира. 

Така ще бъдат решени казусите на база едносменен режим - двете учебни заведения ще имат свой сграден фонд" - обясни Георги Стаменов.

Директорката на Хуманитарната гимназия използва случая, за да връчи на Здравко Димитров почетния знак на училището и грамота за особени заслуги към просветното дело и хуманитарното образование. Решението за присъждането е взето след заседание на Педагогическия съвет на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" още през месец май. Димитров е подкрепил профила на гимназията по отношение на изучаването на руски език в целия му мандат. Освен това, през март, когато е било застрашено хуманитарното образование, той е бил от стожерите, подкрепили колектива и запазването на паралелките.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).