Слави Трифонов спечели делото срещу "Папарак медия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:03 / 05.06.2006
2226
Пловдивският окръжен съд осъди Александър Стоилов в качеството му на ЕТ “Папарак медия - Алекс Стоилов“ да заплати на Станислав Трифонов общо 80 000 лв. Сумата е присъдена за причинените му неимуществени вреди, включително приписване извършването на престъпления по повод изнесена във вестник “Папарак“ информация. Твърденията са публикувани в четири различни статии със заглавия “Слави тежко болен, ходи на химиотерапия в онкоклиника – София“, “Слави се подлага на операция“, “Слави припадна на Нова година, приемат го в частна клиника Лозенец“, “Слави се изложи като мъж, твърди елитна проститутка“. Според тях ищецът Трифонов системно употребява наркотици, организира в дома си оргии, страда от левкемия и възнамерява да си имплантира златна ноздра.

По време на съдебните заседания от защитата на Трифонов се представиха множество писмени доказателства, извършиха се съдебно – медицински ескпертизи и се изслушаха свидетели, които категорично опровергаха твърденията на вестник “ Папарак “. Съдът прие за безспорно установено, че те не отговарят на истината, а с публикуването им Станислав Трифонов е претърпял значителни морални вреди.

Трифонов заведе общо 4 дела в Пловдивския окръжен съд за непозволено увреждане във връзка с посочени публикации. Общият размер на претендираното обезщетение е 207 500 лв.

Решението на Окръжния съд може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).