Слави Георгиев за кино "Космос": Тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
23:04 / 10.08.2023
3583
Общинският съветник Слави Георгиев отново повдигна въпроса за кино "Космос" и възстановяването на емблематичната сграда. Във видео във фейсбук той даде повече подробности:

Това е кино “Космос", което е изоставено преди повече от 20 години. Състоянието му е общоизвестно за всички - изоставено, замърсено, изпочупено, площадното пространство пред него се използва за незаконен паркинг. Това се намира в центъра на град Пловдив и може да бъде една прекрасна културна институция. За целта има и прекрасен идеен проект, на който лично съм присъствал на представянето му преди доста дълги години.

Слушаме само обещания как кино “Космос" ще бъде превърнато в културен център, в модерна сграда, която ще може да посреща различни събития и мероприятия, но в същото време никой не предприема никакви конкретни усилия през този мандат.

Този мандат беше един мандат на празните обещания, в който неколкократно слушахме обещание как всеки момент ще бъдат пренасочени средства за ремонтиране на кино “Космос" и на превръщането му в модерна сграда. Намериха си пари за много други неща, но пари за киното, не се намериха. Дошло е време тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана и да бъде превърната в това, в което заслужава.

Това, в което може да бъде превърнато кино “Космос", е един модерен младежки център. Защо да не стане дом на младежки парламент в Пловдив, където всички ученици да намерят своето място и да могат през лятото да намират занимания, които да ги изтеглят малко от сивия живот на улицата? За да се случи това, се иска воля, иска се желание и се иска насочване на средства, които да допринесат за това, тук на центъра на града, една от малкото сгради, която може да бъде и културна институция и съответно с това да има площадно пространство пред себе си, да бъде превърната в реално работеща институция.

Пловдив е културна столица на Европа. За да бъдат продължени тези традиции, ние се нуждаем да продължаваме да развиваме тези пространства. Улица “Гладстон", реално е зона, в която са концентрирани Дом на културата “Борис Христов" и Художествената галерия, за да стане един завършен триъгълник, с който Пловдив да се гордее, се изисква нормална политическа воля, която да доведе до завършеност на идейния проект за кино “Космос“.

Не трябва да допускаме и през следващия мандат пари да се отделят за всичко друго, но да не се отделят за завършването на тази сграда. Ако ми гласувате доверие и за в бъдеще, поемам личен ангажимент, да се намерят средства, които да бъдат инвестирани в кино “Космос".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (120):
14.03.2024 Държавата отпусна 4 милиона лева за кино в Пловдив, което не работи от десетилетия
13.03.2024 Отлична новина за Пловдив и кино "Космос"
22.02.2024 Пак заговориха за ремонт на кино "Космос" и зоната около него
14.01.2024 Пловдивчани ги налегна носталгията за кино "Космос", повдигнаха отново въпроса за обновяването му
14.11.2023 Пламен Панов: Проектите за кино "Космос" и "Античният форум на Филипопол" трябва да се реализират през този мандат
18.10.2023 Пламен Панов: Кино "Космос" е ключов обект за последващото развитие на културния живот в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).