Славчо с втори въпрос към Тотев: Защо не прие от държавата 20 млн. лв. за стадион "Пловдив"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:28 / 13.10.2015
5020
Продължавам да задавам въпросите си към Иван Тотев. Задавам ги пред пловдивчани, след като въпреки поканата от моя страна сегашният кмет бяга от дебат, в който да говорим за развитието на Пловдив. Това каза Славчо Атанасов.

"Вторият ми въпрос към Иван Тотев е - защо отказа 20 млн.лв целева държавна субсидия за доизграждането на стадион "Пловдив"? При положение, че държавата декларира подкрепа. 

И на среща, инициирана от мен, премиерът Бойко Борисов се отзова на желанието на пловдивчани да имат истински съвременен стадион. След като му представих разчетите и експертизата,  той даде уверението си за отпускане на целева субсидия в размер на 20 млн. лв.

Защо Иван Тотев отказа подкрепата на държавата и възможността да имаме значим спортен обект? Този път наистина щеше да се изгради нещо с пари от държавата, защото построеното досега в Пловдив е не с пари от София, а с парите на пловдивчани - от данъците, които г-н Тотев вдигна.

Защо съветниците му отказаха да гласуват нашето предложение, внесено в Общински съвет? Защо, при положение, че има обстоен анализ, безспорни финансови разчети и експертизи на водещи специалисти за това, че стадион "Пловдив" може да бъде довършен с 20 млн. лв. - те поискаха 185 млн.лв? С ясното съзнание, че подобна сума е немислимо да бъде отпусната? 

На базата на какви аргументи, анализи и оценки Иван Тотев и съветниците му отхвърлиха възможността Пловдив да има стадион? Пловдивчани не разбраха. На-малкото, защото не чуха никакви аргументи. 

Просто един от съветниците на сегашния кмет стана, изказа се за първи път и просто хвърли една колосална сума във въздуха. Не мога да приема това за отговорност към Пловдив".

Виж коментарите (7)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).