Славчо Атанасов в заверата срещу Тотев, пак иска да става кмет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
14:05 / 10.03.2013
11093
Днес бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов бе гост не къде да е, а в ефира на "любимата" на всички пловдивчани bTV. Там ексградоначалникът бе с единствената цел да плюе по сегашния кмет Иван Тотев и да продължи да разтяга мита за уж исканата му оставка.

И на малките деца стана ясно кой стои зад позивите за свалянето на Тотев. От около седмица 20-30 протестиращи ежедневно скандират "Оставка" пред общината, но въпреки усилията им не успяват да привлекат пловдивчани на своя страна. Затова заверата мина на ниво плюнки в национален ефир. През по-голяма част от предаването на bTV Атанасов атакуваше майката на Тотев, като не стана ясно това по какъв начин е свързано с благосъстоянието на пловдивчани и управлението на града.

Най-интересно бе в края на предаването. Водещата Лора Крумова попита Атанасов как ще продължи политическата му кариера - като кандидат за депутат или за кмет. Атанасов се сконфузи и отклони въпроса, без да дава отговор, което е меко казано странно. В политическите среди в Пловдив все по-усилено се говори, че бившият кмет има възможности да избира между депутатските листи на НИЕ и БСП, но явно повече го влече към кметския пост. Атанасов таи надежди, че пловдивчани все още му симпатизират. Тези надежди са подкрепени освен от удобни за ухото на Атанасов съветници, също така и от факта, че той загуби изборите за кмет с малко.

Разследване на Plovdiv24.bg обаче показа, че Атанасов дължи огромната си подкрепа на "Столипиново", а дори на малките деца е ясно как се печелят ромските симпатии.

Явно обаче пъзелът около исканата от малцина оставка на Тотев започва да се нарежда. Първо за сдаване на управлението на Пловдив глас нададе Станишев, негови верни последователи цяла седмица се опитваха да доразвият тезата, но не им се получи, затова през уикенда на телевизионна мисия бе пуснат Атанасов. Бившият кмет е верен и подходящ съюзник на социалистите, не само защото успя да ги вкара през задния вход в управлението на града през миналия мандат, но е и подходящото лице за нов кмет на Пловдив от опозицията вляво.

Все пак трябва да признаем, че Атанасов не само плю, но и похвали Тотев за стремежа му да разшири границите на Пловдив, тъй като всички знаем, че градът ни се задушава от изкуствените общини "Марица" и "Родопи".

Единственото основание в момента дори да се коментира оставка на пловдивския кмет е повишението на данъците. Факт е, че при управлението на Атанасов налозите бяха непокътнати, но това бе повече предизборен трик за втори мандат, отколкото управленско решение в полза на града ни. Данъците в Пловдив отдавна бяха "изостанали" от останалите големи градове и вдигането им бе неизбежна част от развитието на града ни и щеше да се случи при който и да е кмет. Славчо Атанасов може би трябва да обясни защо не го направи плавно, а предпочете да спре развитието на града в името на привиден социален просперитет.

В дни на управленски хаос в държавата последното нещо от което има нужда в момента Пловдив е криза и в местното управление, което ще парализира започнатите десетки важни и големи проекти. Болшинството пловдивчани осъзнават този факт и дума не дават да се спомене за смяна на местната власт, още повече за връщане на Атанасов като кмет. Пловдив бе столицата на раждането на демокрацията и трудно жителите му ще се подведат по заверата на Станишев, Атанасов и компания.

Неслучайно, когато миналата седмица многохилядното шествие от протестиращи срещу монополите стигна до общината и неколцина започнаха да скандират "Оставка", повечето хора се разграничиха и си тръгнаха, като в редиците на протеста останаха само 150-200 човека. Резултатът от това използване на протеста за политически цели на БСП, бе масово разграничаване на хората от него и затова по улиците днес вместо няколко хиляди, излязоха няколкостотин.

Пловдивчани са интелигентни хора, лесно се усещат когато се опитват да ги въвличат в евтини политически пиеси и бързо се разграничават от "сценаристите" и шепата има "актьори".


Виж коментарите (48)

Още по темата (271):
26.06.2020 EVN с важно съобщение, свързано с новите цени на тока
03.03.2020 Обосновано ли е предстоящото увеличение на цените на тока?
18.01.2020 Култовият пловдивчанин Дядя Ваня се завърна, обясни смисъла на живота
10.04.2019 Цената на тока скача от юли
28.02.2019 Наглост! EVN иска нови цени на тока и парното от 1 юли!
02.07.2018 Вижте новите по-високи цени на тока и топлата вода в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).