Славчо Атанасов поздрави половдивчани по повод Деня на християнското семейство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 20.11.2008
2704
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов отправи поздравителен адрес чрез медиите към всички пловдивчани по случай Деня на християнското семейство, който празнуваме утре:

Уважаеми пловдивчани,
Приемете моите най-искрени поздравления и пожелания за здраве и щастие по повод 21 ноември - Денят на християнското семейство. Въведение Богородично е празник неслучайно определен от българската православна църква за ден, посветен на християнското семейство и на младежта. Допреди 20 години семейството се възприемаше единствено като "основна клетка", която трябва да създава и подготвя от нас еднакви и послушни членове на обществото. Плодовете на това възпитание берем за жалост и до днес . В годините на демокрация започна едно завръщане към трациционната християнска вяра. А последните петнайсетина години дори стана модерно да се осъществява църковен брак, който всъщност е основа на християнското семейство. Дали обаче всички млади хора, над които се извършва това тайнство осъзнават неговата същност? Тайнството на брака е много повече от формален договор, който урежда гражданските и имуществени съпружески взаимоотношения. Бракът е единственото тайнство, което се извършва над двама души и ги обединява в едно цяло. Основата на християнското семейство е обичта. Ръка за ръка с нея вървят вярата в Бога и здравите нравствени начала. Християнското семейство по думите на св. Йоан Златоуст е малка църква, а Църквата е голямо семейство. Точно в християнския дом се посяват първите семена на вярата, там се възпитават децата и получават първа представа за света от взаимоотношенията на родителите си. Ето защо семейството трябва да бъде една добра школа за по нататъшния църковен и обществен живот на българина. От здравината и устойчивостта на семейството зависят здравината и устойчивостта на обществото и държавата.
Възпитавайки децата си в Христовите истини, всяко семейство ще може да изгради личности, духовно и телесно здрави, годни да бъдат творци на нов живот. Така можем да се надяваме и на по-добро бъдеще за България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).