Славчо Атанасов: Панаирът трябва да е на пловдивчани, той е символ на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
12:42 / 04.02.2011
6505
Днес на извънредния брифинг в Община Пловдив, кметът Славчо Атанасов взе отношение по изключително важната тема за град Пловдив, а именно Пловдивския панаир, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Пловдивският панаир е един от символите на града. Но не само това. Панаирен град от такъв мащаб и с такива традиции е от стратегическо значение за икономиката. Първо, това са не малко работни места, второ панаирът е генератор на реален бизнес, при това международен. Пловдив има нужда от своя панаир и по това няма никакво съмнение", каза Атанасов

Той подчерта, че панаирът е стратегическа цел за Пловдив. "Цел е, защото до момента, ако се върнем назад във времето, панаирът всъщност никога не е бил на пловдивчани, собствеността му е била държавна, тоест управлява се от София", допълни още кметът.

И за да обори спекулациите по този въпрос, Атанасов дебело  подчерта, че не той е този, който е създал дружеството "Пълдинтур инвест". 

"Ако в това дружество има нещо добро, то е, че общината все пак притежава някакъв дял от акции. Лошото е, че този дял е нищожно малък и така общината не може реално да се намеси в управленските решения там", поясни градоначалника. 

"Аз като кмет не съм удовлетворен от това положение и затова казвам Пловдивският панаир трябва да е собственост на пловдивчани и на града. Сега обаче държавата води дела, които не искам да коментирам как ще приключат, но панаирът отново няма да е собственост на града, а на държавата. А всички прекрасно знаем какъв чудесен и грижовен в кавички стопанин е държавата", каза Атанасов . 

"Затова аз отправям директно думите си към министър Трайчо Трайков - след като е поел битка за панаира, нека държавата да прехвърли акциите на пловдивчани. Така ще бъде най-справедливо и този стратегически за Пловдив обект ще бъде собственост на града и ще се управлява от пловдивчани. Аз виждам нещата така - Панаирът на пловдивчани", завърши Атанасов.

Кметът не поиска да коментира решението на съда за панаира и каза, че в момента казусът "Пловдивски панаир" е изцяло в ръцете на съда.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (31)

Още по темата (17):
09.07.2012 Кметът: Ще помагаме, за да се развива панаира
06.07.2012 ВКС остави Пловдивския панаир на Георги Гергов
14.07.2011 До три месеца държавата ще представи мотивите си за връщането на Пловдивския панаир
12.07.2011 Премиерът: Ще обжалваме решението за пловдивския Панаир
11.07.2011 Съдът отхвърли иска на държавата за Панаира
08.05.2011 Държавата поиска отвод на съдията по делото за Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).