Синът на Батаклиев бе признат за невинен

Автор: Симона Димитрова
Коментари (9)
14:20 / 21.02.2023
6530
Пловдивският Окръжен съд призна за невинен Красимир Батаклиев, сина на бившия транспортен бос Ангел Батаклиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Днес бе даден ход на последното дело от сагата с Батаклиев, който през 2021г., направи опит да подкупи полицай с 30лв, в опит да не му бъде съставен акт за това че не е показал документите на возилото. 

На делото присъства свидетелят Десислав Кавърмов, който е бил заедно с полицая, когото Батаклиев опитал да подкупи - Георги Марудов. Съдът намери, че Кавърмов няколко пъти е объркал своите версии и показания пред съда. След изгледаните видеозаписи в днешното дело и след днешните отговори на въпросите на съда се установи, че в миналото съдебно заседание е казал, че е бил до Марудов по време на предаването на плика от страна на Батаклиев, а днес се видя на видеото, че всъщност не е бил.

Поради обърканите версии на Кавърмов, адвокатът на Батаклиев Делчо Джубелиев поиска конституиране на противоречие от Кавръмов. 

Прокурор Борис Мендев сподели пред съдебния състав, че според показанията на Марудов, Батаклиев го е питал “Няма ли как да се оправят нещата по друг начин?" и после е подал плика към полицая. Прокурорът счита, че неговото намерение е било да не бъде санкциониран, и заради това е направил опит за подкуп.

Мендев поиска присъда за Батаклиев в размера на минимално лишаване от свобода, с минимален изпитателен срок, с оглед на положителните му характеристични данни, и малката сума, която е предложил.

Джубелиев пък обвини “несъвременната" българска прокоратура и призна, че е имало пари в плика, но наблегна на добрите качества на неговия клиент. Сподели, че свидетелят Кавръмов постоянно е бъркал своите показания, и наблегна на това, че няколко пъти е отговарял с "Не знам" на въпросите на съда, и че не си спомня нищо.

Красимир Батаклиев помоли съда да го осъдят с лека присъда, ако преценят за правилно, но неговото желание бе да бъде признат за невинен.  

Председателят на днешното заседание бе съдия Иван Бонев, който не бе съгласен с това Батаклиев да бъде признат за невинен, но съдебните заседатели успяха да дадат щастлив край за Батаклиев на делото му, и той бе признат за невинен. 

Разноските по делото ще бъдат поети от държавата, а на Батаклиев ще бъдат върнати две банкноти по 10 лева след съдебното решение. Делото подлежи на обжалване, а според адвокат Джубелиев, то може да достигне и до Върховен съд.

Виж коментарите (9)

Още по темата (11):
18.01.2023 Видео показа как Батаклиев подава на полицай папка с документи и 30 лв.
вътре
08.12.2022 Батаклиев за подкупа на полицаи: Не знаех, че в плика има пари! В бързината не видях
07.11.2022 Обвиненият за подкуп на полицаи Батаклиев към Plovdiv24.bg: Не се занимавайте с глупости
28.09.2022 Синът на известен бизнесмен е предаденият на съд
28.09.2022 В Пловдив арестуваха един от най-неизрядните шофьори
08.03.2022 Синът на известен транспортен бос се измъкна
Още новини от Новини от Пловдив:
Честито, Пловдив: Прерязаха лентата на изцяло обновената Градска ...
Нямат страх: Деца продължават с опасната игра на Данов хълм
Пожар близо до Пловдив
Кола изгоря зад "Гранд"-а, дрон засне гасенето
Първи подробности за екшъна със стрелба по АМ "Тракия"
Почина бивш общински съветник в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).