Сигнал: Улица в центъра тъне в разруха цяло десетилетие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:30 / 13.11.2021
5085
Улица в центъра на Пловдив тъне в разруха цяло десетилетие и никакви земни и неземни сили не могат да накарат местната власт да вземе мерки. Жувущи на ул. "Димчо Дебелянов" изпратиха сигнал до Plovdiv24.bg след като повече от три месеца няма реакция на официалната им жалба в дирекция "Строителство и инвестиции", отдел "Пътна и инженерна инфраструктура".

Хората разказват, че заради мнобройните строежи оттук преминават камиони и се разкопава за подмяна или допълване на подземната инфраструктура. В резултат на което състоянието на улицата е плачевно, асфалтът е изронен до подложката от чакъл, а тротоарите са разбити. Живущите обвиняват общинските власти, че не осъществяват контрол. Публикуваме сигнала до Plovdiv24.bg без редакторска намеса:

"Здравейте, свързвам се с Вас с един казус, с който се занимаваме от години всички живеещи в района. Улица "Димчо Дебелянов", на центъра на Пловдив, от години е в окаяно състояние, което обаче абсолютно не трогва нито един от управляващите кметове. Ремонт по тази улица не се е правил от над 10 години със сигурност, а преди това кога е било, дори не е ясно. 

От моя страна като гражданин, аз съм предприела нужните стъпки, за да информирам управлявщите само за да получа невероятния отказ "Улицата и тротоарната настилка са компроментирани, но предвид състоянието им не би следвало да се възложи ремонт". 

Оставям на Вас да прецените дали това е адекватно състояние за улица в град изобщо, камо ли на центъра на Пловдив.".

Районният кмет Георги Стаменов коментира, че от 4 години предлага ремонтът на "Димчо Дебелянов" да бъде включен в капиталовата програма на общината. В бюджета за 2020 г. дори е имало целево заложени средства, но парите така и не са били преведени на кметството. 

"Димчо Дебелянов" е част от карето "Парчевич" - "Кап. Райчо" - "Щросмайер" за еднопосочно движение. Експертите в районната администрация са изчислили, че за ВиК, осветление, асфалтиране на улицата и тротоари са необходими около 200 000 лв. Кметът Стаменов многократно е подавал докладни в голяма община, но без резултат. По думите му, тук се повтаря казусът с ул. "Май", който е идентичен. 

Зам.-кметът по строителство на община Пловдив Пламен Райчев обеща да разпореди проверка на случая с ул. "Д. Дебелянов".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).