Ще лежат ли в затвора Бранеков и Николич за съборения склад на "Одрин" 8?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
11:32 / 09.11.2017
9840
Делото за съборения склад на улица "Одрин" 8 започва през януари, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пловдивският Окръжен съд определи три дати за първия месец от новата година, когато трябва да бъдат разпитани всички над 30 свидетели, както и 4 вещи лица. Делото ще се гледа по общ ред и при открити врата.

На съдебната скамейка за разпоредително заседание днес застанаха Георги Бранеков и сръбският гражданин Александър Николич, които ще отговарят за умишлено разрушаване на сграда - групов паметник на културата - а именно на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, собственост на "Одрин 8" ЕООД.

Прокурорът по делото Дилян Пинчев заяви, че двамата са обвинени в документно престъпление, както и противозаконна дейност в защитена територия.

"Прокуратурата счита, че има достатъчно доказателства", категоричен бе Пинчев. По думите му има специална експертиза за подправения документ, установено е как е бил манипулиран, установен е пътят на документа, установено е, че от министерството на културата той е взет от Николич. Кой е техническият извършител обаче не е открито. 

Що се отнася до това, има ли участие на общински служители в схемата, то Пинчев заяви следното: "За съжаление почина този, за когото прокуратурата счита, че е имал участие в цялата тази процедура. Имаше повдигнати обвинения срещу главния архитект, които в последствие прокуратурата прекрати."

Прокурорът обаче бе категоричен, че няма как да се стигне до ситуация, при която цялата вина да се понесе от починалия Румен Русев. 

"Не зная как са се сдобили с този документ, не зная от кого е издаден, не зная имат ли общинските служби вина, аз въобще смятам, че двамата са невинни", заяви защитата на Николич и Бранеков, заплашени от затвор до 5 години за едното и до 3 години за другото обвинение.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (100):
03.01.2024 Съдебната сага за съборения тютюнев склад на "Одрин" 8 продължава без
яснота
11.11.2023 Административният съд върна делото за събарянето на тютюневия склад "Ориент Табако"
18.03.2023 Сагата с тютюневия склад "Ориент Табако" продължава
20.01.2023 ВАС окончателно взе решение за склада на "Одрин" 8
04.02.2022 Окончателно: Обвиняемите за съборения тютюнев склад в Пловдив бяха
оправдани
23.11.2021 Възстановяват полуразрушения склад на улица "Одрин"
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).