Шапки долу! Таня от Математическата пребори над 35 000 кандидати от цял свят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:11 / 02.04.2018
83176
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Възпитаничката на ОМГ "Акад. Кирил Попов“ Таня Оцетарова се пребори с над 35 000 кандидати от цял свят, за да получи одобрително писмо от считаните от много хора за едни от най-добри университети в света - Принстън и Станфорд. Принстън предлага на Таня 93% покрити разходи и стипендии, а Станфорд осигурява над 95% от средствата, необходими за образованието й. Таня е 18-годишно момиче, което обича математиката, пъзелите, както и да играе карти с приятели. Най-голямата си страст открива още в 3-ти клас, а именно математиката.  

Печели редица състезания, но по-късно по-големите ѝ съученици я насочват от състезателната в проектната математика, където тя постига успехи на национално и световно ниво. През 2017 Таня представи България на едно от най-големите научни състезания – Intel ISEF в Лос Анджелис, Калифорния, както и на най-голямата лятна изследователска школа в света(RSI), провела се в Масачузетския технологичен институт(MIT). Това е само една малка част от разнообразното и впечатляващо CV на Таня. Подготовката на Таня за университети от Бръшляновата лига в САЩ започва преди години.

Процентът на приемане с всяка година спада все повече и повече поради големият брой кандидатури, а конкуренцията е убийствена. След тези два огромни успеха абитуриентката може да избира между два невероятни университети, за които повечето бъдещи студенти могат само да помечтаят. Таня споделя, че без съдействието на МГ "Акад. Кирил Попов“ приемът би бил невъзможен, искрено благодари на директора на гимназнията Ивайло Старибратов и класния си ръководител – Кремена Симеонова.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).