Семейство от Пловдив показа на младите какво значи стабилен брак!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:18 / 25.02.2015
8743
70 години съвместен живот отпразнуваха Величка и Костадин Стойчеви от Пловдив. Дълголетниците бяха поздравени от кмета на район "Западен" Димитър Колев и заместникът му Нонка Симеонова, които им връчиха плакет и зарадваха юбилярите с огромен букет и оригинална торта във формата на книга със сватбената им снимка, отпечатана на нея. 

На импровизираното тържество в дома им присъстваха техните най-близки хора, които пожелаха на семейство Стойчеви още дълги години щастлив съвместен живот. 

Величка и Костадин са едни от малцината в града, които празнуват 70 години брак. Тази годишнина е известна като "Благодатна сватба" и е изключително рядко срещана. 

Двамата са родени през далечната вече 1922-ра година, като дядо Коце е с около 7 месеца по-голям от своята съпруга. Той е от село Косово и както призна и баба Величка, е бил много търсен ерген навремето.

Костадин обаче избира нея и двамата сключват църковен брак на 25 февруари 1945-та година. 70 години по-късно те все още се обичат както тогава и са щастливи заедно. 

Юбилярите са в добро здраве и не се лишават от нищо. Величка призна, че редовно си пийва по малко ракия или вино, както и че яде месо. 

Мъжът й пък е пълен въздържател и през живота си винаги е отбягвал алкохол, газирано, кафе и тютюн.

"Живеем добре, понякога се караме, ама той ми прощава, по-кротък е, а аз съм по-избухлива", признава Величка и допълва, че винаги е била вярна на съпруга си. 

Двамата имат син и дъщеря, както и двама внуци, а баба Величка си пожела скоро да се радва и на правнуци.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).