Седмокласник отиде на изпит със залък хляб, увит в хартия, по заръка на баба си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:14 / 16.06.2022
76662
Със залък хляб, увит в хартия, дойде на днешния изпит по математика седмокласникът от пловдивското СУ "Пейо Яворов“ Антон. По заръка на баба си момчето, което е от Калековец, взело парченце, което обаче трябвало да изяде не преди, а в края на теста.

Баба му казала, че хлябът укрепва сърцето на човека, затова било добре да е до него, докато решава задачите, за да не се поддава на емоции, а да се концентрира и стигне до верните отговори. Антон се готвил сериозно за външното оценяване, ходил и на допълнителни уроци, тъй като има амбицията да учи в Професионалната гимназия по електроника и електротехника.

От Калековец рано сутринта с Антон пристигнаха за НВО Станислав и Георги, които мечтаят да влязат в Математическата и в Строителния. Решили десетки пробни варианти, но най-големият препъникамък си оставали текстовите задачите от капитал.

5949 седмокласници от Пловдив и областта се явяват днес на национално външно оценяване по математика. Те пишат по вариант 1. Той беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката.

Седмокласниците се явяват в училищата, в които учат. 1930 квестори  осигуряват реда в 574 зали в Пловдив и областта. За 150 минути трябва да решат 23 задачи. Общо 18 от тях изискват посочване на един верен отговор от четири възможни. Две са с кратък свободен отговор – числов, символен или словесен. Три са задачите с разширен свободен отговор – да се опише и аргументира изпълнението на определена математическа задача.

Добре, че можем да ползваме формули, казва Златна от СУ "Пейо Яворов“. Положила доста усилия при подготовката, надява се балът да й стигне за специалностите в Националната търговска гимназия.

Проверката и оценяването на засекретените изпитни работи се извършва от двама независими оценители в електронна среда. Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни, пише "Уча в Пловдив".

Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
25.08.2022 Над 6000 ученици се явиха на матура днес, ето каква тема им се падна
25.08.2022 "Мамо, мамо, забрави си водата": Дъщеря изпрати майка си на матурата по БЕЛ в Пловдив
23.08.2022 В 3 училища в област Пловдив всички зрелостници са скъсани на матурата по български език
21.07.2022 Асеновградска гимназия в челната десетка по резултати от матурите за област Пловдив
12.07.2022 Обявиха най-желаните училища и паралелки в Пловдив след 7-и клас
27.06.2022 Ученичка от Пловдив със 100 точки по български език и литература
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).