Сдружение "БГ Бъди активен" стартира в Пловдив мащабна национална кампания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:48 / 15.06.2020
2127
От името на сдружение "БГ Бъди активен" бихме искали да Ви поканим на откриването на Пътуваща изложба "_МЯСТО България #БезОтпадъци", която ще стартира от Пловдив и ще обиколи още четири български града. Очакваме Ви на 18 юни от 11 часа, на площадката пред Дом на културата "Борис Христов", Пловдив.

Изложбата, посветена на темата #БезОтпадъци ще направи обиколка из България, като започва от град Пловдив и продължава към Варна, Шумен, Добрич, Силистра. Експозицията, представена чрез интерактивни модули, ще бъде гост на всички градове, част от инициативата "Партньорство за красива и чиста България", а гражданите ще могат да я видят в рамките на 2 седмици във всеки един град.

Изложбата е плод на съвместната работа на сдружение "БГ Бъди активен" с дизайнерите от графично студио ПУНКТ. Общо 16 са визиите, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху намаляването на отпадъците, рециклирането и грижата за общите пространства и устойчивия начин на живот и ги мотивира да следват този модел в ежедневието си.

Изложбените табла съдържат интересна образователна информация за това кои продукти могат да се рециклират и кои не, както и идеи как да живеем в по-чисти и по-красиви места. Наситени с много цвят, динамика и експресивност, красивите модули ще помогнат на гражданите да научат и черната статистика за отпадъците или "Мръсните истини за боклука".

Историята е разказана така, че да увлече деца и възрастни, редувайки образи и текст. Разбира се, съдържанието включва и #ДобриятПример на инициативата Аз, Ти, Пловдив! от 2019-та, който да послужи за вдъхновение и да привлече повече съмишленици към каузата #БезОтпадъци. Инициативата "Партньорство за красива и чиста България" е част от дългосрочната програма на БГ Бъди активен _МЯСТО България.

В събитието ще участват:

- Ласка Ненова, основател на BG Бъди активен.

- Пламен Панов – Заместник-кмет "Култура, археология и туризъм".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).