Сагата между пловдивчанин и заведение продължава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
08:00 / 21.07.2013
22478
Възмутен пловдивчанинът Ясен Минев съобщи в редакцията на Plovdiv24.bg, че искането му за отнемане на разрешението за удължено работно време на заведение "Зона" заради високи нива на шума, не е било удовлетворено от кмета на район "Централен" Райна Петрова. Това е проблем, с който сайтът ни вече ви запозна и следим. Минев казва, че разрешителното е дадено, въпреки че измерването е показало вече три пъти завишени нива на шум през 2011, 2012 и 2013 г. 

От район "Централен" поискали четвърто замерване. Минев отказва то да бъде извършено с твърдението, че това искане е спекулация и че всичко умишлено се удължава във времето. Припомняме, че заведението се намира на ул. "Петко Д. Петков", а жилището на Ясен Минев се намира точно над него. 

След като потърсихме за отговор Райна Петрова тя ни каза, че не е предприела по-нататъшни мерки, тъй  като разрешението на удълженото работно време изтича на 09.08.2013 г. Кметицата е написала писмо до всички живеещи в блока да представят съгласието си, че не възразяват новият документ да бъде издаван.

"Направих това въпреки, че по закон не се изисква. Извършва се само първоначално, но не и при подновяване на удълженото работно време", обясни Петрова. Тя заяви, че иска да е сигурна, че не се нарушава спокойствието на гражданите. За тази цел кметът на "Централен" е поискала живеещите в блока над заведението да й представят и замервания.

На 24.03.2013 г. пловдивския Общински инспекторат е направил проверка в кафе-аперитив "Зона". В следствие на нея е установено, че измерените стойности надвишават допустимите нива. На управителят на фирмата Владислав Колев е съставен констативен протокол с предписание в еднодневен срок да отстрани надвишаващото ниво на шум. 

След като  Ясен Минев пуска жалба за ново замерване на шума, от април до август 2012 г. от РЗИ-Пловдив правят опити да се свържат с него и накрая измерват шума около заведението в околната среда около "Зона". Там стойностите се оказват нормални. Минев заявява, че е пуснал молба до Регионалната здравна инспекция замерването да се направи след октомври месец, заради здравословни проблеми на негов роднина, поради което той не желае да допусне проверяващите в дома си. 

В писмо до Ясен Минев от РЗИ-Пловдив с дата 14.03.2012 г. се казва, че предвид установените нарушения на нормалните стойности на звук са изпратили уведомително писмо с изх. № 1494/07.03.2012 г. до кмета на район "Централен" за предприемане на мерки по отнемане на разрешителното за удължено работно време.  Райна Петрова заяви: "Когато имам някакъв документ с конкретни предписания аз го изпълнявам, но в крайна сметка има един момент, в който собствениците, фирмите имат право да кандидатстват, защото тези документи не са безсрочни и като изтече определен срок те могат отново да подадат заявление, че са направили подобрения, шумоизолация и искат отново преразглеждане, затова искам актуално замерване в жилището на Ясен Минев. Всяка препоръка си важи за съответната година".  

От РЗИ-Пловдив също са категорични, че за да се направи ново замерване Ясен Минев трябва отново да пусне жалба до тях. От своя страна жалбоподателят отказва в дома му служителите от Регионалната здравна инспекция да мерят за пореден път шума, тъй като е уверен, че това както досега, няма да доведе до някакъв положителен резултат. На този етап не е издадено удължено работно време, но ако Минев не позволи да се направи ново замерване в дома му Райна Петрова няма да има никакво законово основание да не даде ново разрешително за удължено работно време на заведение "Зона" в часовете от 06:00 до 03:00 часа.

Виж коментарите (37)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).