СУ "Св. Св. Кирил и Методий" представя обучението по метода Монтесори

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:50 / 29.11.2019
1759
Дни на отворените врати обявява СУ "Св. Св. Кирил и Методий" на 11 и 12 декември, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пред родители и гости ще се представи училищната иновация за обучение по метода Монтесори в начален етап. От 8:30 до 11:30 ч. в двата дни всеки желаещ може да посети работния процес, да разгледа специфично подготвената образователна среда, да получи информация с презентация на тема "Монтесори иновативна паралелка – помогни ми да се справя сам". 

В СУ "Свети Свети Кирил и Методий"  за втора поредна година се учи и твори според принципите на методите и философията на Мария Монтесори, като продължение на общинската стратегия за въвеждане на метода Монтесори в масова детска градина и училище. В училището се работи в областите математика, български език и литература и космическо възпитание, а наученото се пренася в опитното поле и природонаучния музей. 

Преподавателите твърдят, че философията и методът са изключително подходящи за деца с устойчива концентрация, търсещи знания, превръщайки ги в деца лидери, които не се страхуват да вземат решения. Големият набор от дидактични материали спомага за взаимодействие със средата, което е в основата на ученето и покриването на държавните образователни стандарти.

Всички съпричастни с новостите в българското образование са поканени да се включат в Дните на отворени врати в СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).