СОУ "Пейо Яворов" чества 100 години от основаването си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:47 / 22.03.2010
3309
С тържество, организирано от клуб "Яворови почитали", започват празничните дни в СОУ "Пейо Яворов", по повод стогодишнината от основаването на училището, научи Plovdiv24.bg.

Клубът е основат от преди повече от пет години. В него членуват както ученици, така и учители, интересуващи се с явороведски изследвания. През последните 2-3 години членове на клуба взимат активно участие за организирането и провеждането на редица литературни четения, семинари, срещи и дискусии и др. Ръководител на клуба е преподавателят по философия Елиана Пашкулова. Тържеството ще бъде от 12,30 часа днес в Актовата зала на училището.

Освен с инициативата на клуб "Яворови почитатели", за 100 години СОУ "Пейо Яворов" са предвидени още празненства за цялата седмица. За "Седмица на Яворов" училището е обявило дните от днес до петък, когато ще има изложба и спортен турнир за купата на Яворов, а хуманитарните паралелки ще разиграят диалози по писмата на Яворов с Лора и Мина. На финала ще станат ясни победителите в конкурсите по български и чужд език, история и изобразително изкуство. В часовете по западен език тийнейджърите ще правят преводи на Яворови стихове. Учениците от горен курс ще запознават по-малките с факти за патрона на училището. По повод юбилеят училищното ръководство, начело с директора Сашка Кръстева, са организирали и екскурзионни лъчи "По стъпките на поета".

Едноседмичните тържества ще завършат с факелно шествие до паметника на Пейо Яворов в Стария град. По традиция то ще започне от училището, ще премине през пешеходния мост, Главната улица и Старинен Пловдив.

Завършекът на всички инициативи и тържества за 100 години СОУ "Пейо Яворов" ще бъде в края на месец април. Тогава на сцена пред община Пловдив ще има хепънинг. По програма е предвидено това да се случи на 29 април от 15 до 20 часа, а само ден по-късно ще има празничен коктейл за всички преподаватели и випуски на училището.


Виж коментарите (4)

Още по темата (3):
20.05.2010 100 абитуриенти за 100 години СОУ "Пейо Яворов"
29.04.2010 Празник за вековния юбилей на СОУ "Пейо Яворов" организират днес
29.03.2010 Ученици от СОУ "Пейо Яворов" организират факелно шествие
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).