СДС прави совалки за газа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 12.01.2009
1944
Последиците в Пловдив от кризата с газа ще нищи ръководството на СДС на среща с кмета Славчо Атанасов до края на седмицата, както и с областния управител Тодор Петков. Ще поискат техни представители да бъдат включени в кризисните щабове, стана ясно на пресконференция на сините днес.

"Целта ни е да разберем какви компенсации искат пловдивските предприятия. Ако се убедим, че кметът защитава интересите на града, ще застанем зад него. Ако има пропуски, ще му помогнем", каза пловдивският лидер на СДС Николай Караиванов пред Plovdiv24.bg. Дора Христова от националния изпълнителен съвет на партията съобщи, че подобни срещи с кметовете и областните управители ще се състоят във всички големи градове в Южен централен район, след което ще се подготви обща стратегия за алтернативни енергийни източници за целия регион. Много по-евтино би излязло според сините проектирането и изграждането на малки алтернативни източници, свързващи България с Гърция или Турция в сравнение с невъзможното на практика отваряне на трети и четвърти блок на АЕЦ, каквото безумно популистическо предложение направи в началото на кризата президентът Първанов.

Включването на Пловдив в проекти за енергийна ефективност е абсолютно наложително. "Представете си колко енергия ще бъде спестена и колко добре ще се отрази върху екологията, ако бъдат санирани жилищата само в "Тракия" например?", риторично попита Николай Караиванов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
20.01.2009 Руският газ тръгна към Европа
18.01.2009 Москва и Киев се договориха за газовите доставки
16.01.2009 Започваме подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ
"Козлодуй"
16.01.2009 "Агрия" затвори врати заради газовата криза
14.01.2009 Сергей Станишев заедно с колегите си от Молдова, Русия и Словакия обсъди в Москва вариантите за изход от газовата криза
14.01.2009 Газови доставки все още няма, ЕС ще съди и Русия, и Украйна
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).