С тридневната изложба висшето училище стартира проекта си за „Монмартър на Балканите”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 05.10.2008
1365
Тридневна изложба на 20 селектирани творби на учениците от ІХ и Х клас от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще бъде открита утре в Европейския колеж по икономика и управление. Идеята е да стимулираме творческите търсения на младите хора в Пловдив, като им предложим една нова среда за развитие на изобразителното изкуство, съобщиха от висшето училище. Инициативата е част от социалната програма на Европейския колеж и желанието на академичното ръководство да стартират проект под работно заглавие „Монмартър на Балканите", добавиха оттам.

Изложбата ще бъде открита на 6 октомври в 11,00 часа и ще продължи до сряда. За нея са избрани творби, с които възпитаниците на елитната пловдивска гимназия са участвали в тазгодишния Международен пленер на изкуствата, който се проведе в Созопол и родопското село Петково.

Специално жури от студенти и ученици ще оцени представените картини, за да определи първите три награди, обясниха от Колежа. Куратор на изложбата и председател на журито е Красимир Линков, директор на Градската художествена галерия в Пловдив.

Първата награда дава възможност на самостоятелна изложба на щанда на Европейския колеж по икономика и управление по време на Международния панаир на образованието догодина. По традиция в него участват български и чуждестранни висши училища, които представят най-новите си образователни програми.

Втората и третата награда ще са организиране на нова експозиция в сградата на Колежа, обясниха от висшето училище.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).