С пълно мнозинство гласуваха още 6 заменки на жилища в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:41 / 26.05.2011
3009
Приключи днешната сесия на градския парламент, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Припомняме, че общинските съветници дебатираха върху дневен ред, съставен от 36 точки. Почти цял преди обед, те обсъждаха дали да се даде разрешение на МБАЛ "Св. Мина" да закупи рентген и скенер на стойност до 850 000 лв. 

Както вече писахме, обаче оспорваните дебати доведоха до гласуване на мнозинстовото с "против" въпросното предложение. Основните мотиви на опозицията бяха, че в така изготвеното предложение липсва точна икономическа обосновка- как болницата ще връща парите, които трябваше да бъдат осигурени чрез кредит. 

С пълно единодушие обаче градския парламент гласува на едно четене 6-те заменки на жилища в квартал "Столипиново" с такива в други части на града. Това предизвика аплодисментите на присъстващите на сесията на граждани. 

Последните три точки от дневния ред не бяха приети поради липсата на кворум от 26 гласа "за".

Определяне на възнаграждението на управителя на ДКЦ-5 в Пловдив предизвика отново дълги спорове и дебати, във връзка с това   редно ли е да се слага таван на заплата от 1500 лв., при условие, че така няма да се стимулира ДКЦ-тата да се стремят към по-добри финансови резултати. 

В хода на близо 30 минутното обсъждане на тази точка от дневния ред, общинските съветници не пропуснаха да се засегнат на политическа принадлежност. 

Последната точка от дневния ред касаеща възнаграждението на управителя на Белодробната болница "Кудоглу", поради своята идентичност с предната не предизвика никакви дебати.

С това председателят на ОбС Илко Илиев сложи край на днешната сесия и назначи нова 16.06.2011 г. 

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).