Рок концерт срещу дрогата започва довечера на площада

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:10 / 26.06.2010
1875
Ренегат, Ани Лозанов-Band и Rrchard Mantarliev-Band ще участват в големия рок концерт от 20 до 23 ч. на площад "Централен" послучай Световния ден за борба срещу наркотичните вещества, припомня Plovdiv24.bg.

Тематичното послание е "Животът е дар, не го погубвай". По него още от 10 ч. на голямо бяло платно млади хора ще рисуват графити. По време на концерта всеки желаещ може да си направи анонимно безплатно изследване за СПИН в мобилната лаборатория на площада.

"Искаме пловдивчани да разберат колко голям е проблемът с наркотиците, познаването му е много важно за превенцията", коментира председателката на Общинския съвет за борба с наркотичните вещества Петя Василева.

Макар че все още няма официална статистика, се смята, че Пловдив е на първо място в страната по интервенозно поставяне на наркотици сред 13 до 18-годишните. Резултатите от извършено в "Столипиново" проучване сочат, че броят на наркозависимите в квартала е над 5000 души.  

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).