Родители заплашиха, че ще спрат децата си от пловдивска детска градина

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
10:12 / 24.04.2017
18741
Родители заплашиха, че ще спрат децата си от ДГ "Буратино", ако не бъдат удовлетворени исканията им. Двайсетина недоволни се събраха на протест пред сградата на градината тази сутрин, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината за гнева на хората е, че учителите на малчуганите през следващата година ще бъдат преместени, което - по думите им, се отразява изключително зле на децата им, които към момента дори отказвали да ходят на градина. 
 
Родителите споделят, че не са против програмата, но не желаят смяна на учителите, които към момента са записани на курс за обучение по програмата. Писали са жалби до компетентните институции, но на жалбите си към момента са получили единствено (и то уклончив) отговор от Регионалния инспекторат.

Недоволните са категорични, че ако не получат удовлетворително решение на исканията им до края на април, то от следващата година ще преместят децата си. Освен това настояха и за оставка на самата директорка - Димитрия Добрева, заради налагане на диктатура и натиск върху екипа. Добрева обаче бе категорична, че родителите от този курс са информирани, казусът дълго се дискутира и със сигурност ще се намери решение. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).