Родители на убит пред дискотека поискаха 300 000 лв. кръвнина

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:02 / 11.07.2017
6932
Граждански иск за 300 000 лева внесоха в съда родителите на Васил Василев от Стамболийски, който на 14 септември 2014 г. издъхна пред дискотека в Йоаким Груево, след като бе ритнат от местен жител от ромски произход. Извършителят Йордан Иванов е обвинен за умишлено убийство и подбуждане на двама свидетели на престъплението към лъжесвидетелстване. 

Във фаталната вечер той и жертвата му били сред клиентите на нощното заведение. Василев и негов приятел се забъркали в скандал и затова охраната ги изкарала. В това време Йордан Иванов излязъл навън да пуши. Според адвокатите му, след като пияният Васил го напсувал, той му нанесъл силен ритник под брадичката. 25-годишният мъж паднал назад по стълбите и загубил съзнание, пише "24 часа". Биячът се опитал да му прави изкуствено дишане и два пъти звънял на спешна помощ. До пристигането на екипа Василев починал.

"На 14 септември синът ми се прибра от работа, а след това се качи на колелото. Усмихна се и каза, че излиза. Повече не го видях. В 4,30 ч. сутринта съсед дойде вкъщи, за да ми съобщи, че Васко е ударен лошо", разказа пред съда бащата Стоян Василев.

Майката на жертвата Тотка Василева през сълзи обясни, че не са й дали да види мъртвия си син в линейката. Делото е насрочено за три дни заради множеството свитедели.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).