Ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив може да се забави с година

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
08:29 / 09.12.2022
3542
Ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив може да се забави с година заради обжалване на обществената поръчка. Това съобщи за Plovdiv24.bg зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Една от фирмите, които участваха в процедурата, "Парсек груп" е подала жалба в КЗК, тъй като не е съгласна с мотивите на комисията за отстраняването и. А те са, че не са изготвили  план за временна организация на движението и не е записан човешкия и технически ресурс, необходим за усилване на асфалтовите пластове.

Такъв е пропускът и на третия участник "Европейски пътища". Но досега те не са подали жалба в КЗК.

Предстоеше подписване на договор с избрания изпълнител - ИСА 2000 ЕООД, които са предложили обща цена за изпълнение на поръчката 15 590462,13 лв. , без включен ДДС

Но този договор ще трябва да почака, докато трае обжалването. Възможно е жалбата да стигне и до ВАС и тогава наистина ремонтът може да се забави повече от година, каза Пламен Райчев.

Реконструкцията и разширението на "Голямоконарско шосе“ е в обхвата на община Пловдив - от бул. "Дунав“ до землищната граница с община Марица /до транспортен възел Царацово/“.

По проект трябва да бъде разрушена старата пътна и тротоарна настилки и изградена нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, да бъде поставена вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигурена  достъпна среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище, локали и др.

Ще бъдат изградени и канализационни връзки за нови улични отоци, монолитни отводнителни улеи и отводнителни бордюри, нови дъждоприемни и ревизионни шахти, ще бъдат положени нови водопроводни и канализационни тръби, тротоарни спирателни кранове и пожарни хидранти и др. Предвидено е и изграждане на напоителна система.

Ще бъде подменено съществуващо уличното осветление - старите стоманенотръбни стълбове и осветителни тела и заменени с натриеви лампи високо налягане и с енергоефективни LED улични осветителни тела, които ще бъдат монтирани върху нови горещопоцинковани стоманени стълбове. 

Процедурата по обществената поръчка бе открита на 3 октомври 2022 година, а 

прогнозната цена на община Пловдив бе 15 600 000 лева.

Максималният срок на реконструкцията е 24 месеца.

На спечелилата фирма ИСА 2000 ЕООД определено не и върви. Съвсем наскоро тя трябваше да спре строителството на пробива под Водната палата, след като поръчката за 7.7 млн. лева също беше спечелена от нея. Причината за спирането бе назрялото обществено недоволство.

Виж коментарите (2)

Още по темата (60):
01.05.2024 Асфалтират Голямоконарско шосе
25.04.2024 Пловдив и "Марица" се споразумяват за последния етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе
04.04.2024 Правят нова улица в Пловдив, държавата отпусна близо 28 милиона лева, ремонтират и Голямоконарско
25.03.2024 Затварят част от още една улица в Пловдив
22.03.2024 Затварят част от ул. "Петър Шилев" заради реконструкцията на Голямоконарско шосе
09.03.2024 Пловдивчанин: Дано не се налага къртене след това
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).