Ремонтираните пътища остават мираж и тази година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:05 / 28.07.2010
1668
Няма финансова възможност за извършване на основни ремонти по пътищата до края на годината. Ще се извършват само текущи освежителни дейности като косене на банкетите, изкърпване на дупки, възстановяване и подменяне на табели, знаци и маркировки. Това заяви началникът на Областно пътно управление Пловдив инж. Атанас Ташков.

Той обясни, че след падналите дъждове няма разрушени пътища на територията на Областно пътно управление Пловдив. Водата се е отекла в каналите, обясни инж. Ташков, но предупреди, че има опасност от падащи камъни на пътищата в планинските местности.

По повод разрушените мостове, инж. Атанас Ташков обясни, че единственият аварирал такъв в Пловдивска област е над река Стряма между селата Калековец и Стряма. Той обаче няма да бъде ремонтиран и тази година, въпреки че е направен проект за ново съоръжение. По план то трябва да бъде разположено на 50-60 метра източно от стария мост. Новият ще бъде по-голям, с нормални габарити, увери инж. Ташков. Сумата, която е необходима, за да стартира проектът е около 5-6 милиона лева. Вече има избран изпълнител, но средствата липсват и най-вероятно ще ги получим от държавния бюджет догодина, допълни той.

Източник: Дарик


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).