Регионален исторически музей - Пловдив с интересно издание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:03 / 12.06.2020
1731
Най-новото издание на Регионален исторически музей – Пловдив е първата част от монографията на д-р Видин Сукарев, озаглавена "Пловдивската община и изграждането на градската и туристическа инфраструктура 1944–1990".

Изследването проследява и представя основните процеси и детайли на развитието на Пловдив като градски и туристически център между 9 септември 1944 и месец юни 1971 г. Главните акценти са изграждането на инфраструктурата, развитието на Международния панаир и политиката на разкриване и опазване на културно-историческото наследство. Използвани са голям брой български и чуждестранни оригинални документи, някои от които за пръв път се въвеждат в научен оборот. Общината е институцията най-близка до хората, тя е с най-голяма функционална приемственост и затова във фокуса на изследване попада именно нейната политика и дейност. В този период до голяма степен се изграждат ресурсите, благодарение на които Пловдив се превръща в културна столица на България, а през 2019 г. е избран и за европейска столица на културата. Изследването може да бъде свалено и прочетено от секцията "Публикации" на http://historymuseumplovdiv.org/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).