Редовната линия Пловдив-Франкфурт може да бъде възстановена в края на март, "Райънеър" искат среща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:37 / 03.01.2013
4488
Ще бъде ли възстановена редовната линия Пловдив-Франкфурт в края на март, както бяха обявили първоначално от "Райънеър"? С този и други въпроси репортер на Plovdiv24.bg се свърза с шефа на летище "Пловдив" Дойчин Ангелов, който обясни моментната ситуация около аеропорта, както и бъдещите перспективи за развитието му:

"Билети за тази линия действително се продават, което е индикация, че тя вероятно ще започне да функционира от края на март. Още тогава от въпросната авиокомпания казаха, че в началото на пролетта ще възстановят полетите. С нас обаче разговори оттогава повече не са водени. Искам да кажа, че продажбата на билети не означава и непременно възстановяване на линията. Според международните закони до 14 дни преди първия полет те могат да обявят, че той няма да се осъществи и да върнат парите на хората. Така например през 2011 г. се продаваха билети и за линията до Барселона, но тя така и не се реализира.

Един от проблемите, които при прекратяване на авиолинията тревожеше "Райънеър", е разрешен - Наредбата за 50 % намаление на летищните такси вече е приета. Успоредно с това обаче се появиха две нови такси - "сигурност" и такса "шум". С това авиокомпанията не е съгласна, защото според тях тези такси изкривяват финансовата картина спрямо предварителните договорки. Има изпратено писмо до кмета Тотев, с което техни представители искат среща с Фонда за развитие на летището относно тези такси. 

Имаме желание и намерения за откриване на нови авиолинии например до Германия, Испания, Кипър, Брюксел. Всички авиокомпании, с които разговаряме и които имат интереси в тази област, искат наличие на маркетингова подкрепа - тоест Фондът да поеми конкретни ангажименти. Това е истината и реалността.

На първо време е нужно повече общини да се присъединят към този Фонд. Единствената голяма община от целия Южен централен район в момента е Община Пловдив. Общини като Пазарджик, Смолян, Кърджали, Карлово и други също имат интерес да се присъединят към нас, защото много хора от тези общини работят на Запад и ползват услугите на летище "Пловдив". Тези общини трябва да имат задължението и грижата за създаване на удобна инфраструктура и добри условия за жителите си. Общините не са ЕООД-та, а са социално отговорни структури. Това летище се ползва и от тях, а не само от Пловдив", изчерпателно обясни Ангелов. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).