Разпращат изравнителните сметки за парно до дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:58 / 09.06.2010
956
До 15 юни фирмите за дялово разпределение трябва да изпратят до домоуправителите или упълномощените лица на сградите в Пловдив данните за изравнителните сметки. Съгласно Наредбата за топлоснабдяване 45 дни след края на отоплителния сезон и преди изготвянето на изравнителните фактури, топлинните счетоводители са длъжни да запознаят етажните собствености с изравнителните отчети на консумираната топлинна енергия за сезон 2009/2010.

Във връзка с това ЕВН България Топлофикация ЕАД съветва своите клиенти да потърсят от упълномощените лица индивидуалните си справки за консумирана топлинна енергия. След получаването на уведомителните писма всеки клиент разполага с едномесечен срок, в който може да подаде възражение до обслужващата го фирма за дялово разпределение. Контактите на съответната фирма топлинен счетоводител могат да се видят във фактурата.

В случай, че фирмите не получат възражения от клиентите, след изтичане на посочения едномесечен срок, данните от фирмите ще бъдат изпратени в ЕВН България Топлофикация, където ще бъдат изготвени изравнителните фактури. А след това фактурите ще бъдат изпратени до всички клиенти на дружеството. Това се очаква да стане през август.

За провеждане на отчет на консумираната топлинна енергия, фирмите за дялово разпределение определят дата, както и резервна такава при положение, че при първата дата клиентът не е осигурил достъп до имота. В случай, че и на втората дата не бъде гарантиран достъп на отчетниците, клиентите трябва да потърсят своя топлинен счетоводител за евентуално договаряне на трета дата за отчет.

Според Наредбата за топлоснабдяване, при невъзможност да бъде извършен отчет на даден имот или бъде отказан достъп до уредите за дялово разпределение, топлинният счетоводител начислява пълна мощност на потребление на топлинна енергия за дадения имот. Ако отчетът е месечен, тази калкулация е за последния месец, а ако е в сгради със сезонен отчет - за целия отоплителен сезон.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).