Район "Източен" подпомага интерната в Ракитово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:12 / 12.11.2008
776
Благотворителна акция в помощ на децата от Възпитателно училищния интернат "Ангел Узунов" в град Ракитово организираха съвместно администрацията на район "Източен" в Пловдив и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в района. При посещение в интерната преди 20 дни става ясно, че възпитаниците му имат нужда от топли дрехи и обувки за зимата. Веднага след това във всички училища и детски градини в район "Източен" педагозите и представителите Комисията подемат хуманитарната инициатива. "Акцията е много важна по отношение съпричастността на педагозите и децата от нашите учебни заведения към проблемите на децата, които при дадени условия са извършили противообществени прояви и се намират в този интернат. С нашия жест искаме да им покажем, че обществото е отворено за тях и ги чакаме да се завърнат в нормалния социален свят", сподели главният експерт "Образование и култура" в район "Източен" Стефка Симеонова. Тя допълни, че освен дрехи и обувки, са събрани и пари, с които са купени лакомства за възпитаниците на интерната.

Дарението ще бъде връчено на директора на ВУИ в Ракитово Георги Милушев утре в 14.00 часа в двора на СОУ "Найден Геров" в Пловдив. Ще присъстват председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в район "Източен" Петър Петров и секретарят Мария Миховска, както и много учители и ученици, включили се в благотворителната акция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).