Райфъла - мафиот и рецидивист или сериозен бизнесмен и баща на 2 деца?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
14:31 / 25.04.2018
19872
Прокурорите по делото срещу Атанас Червенков - Райфъла обвиниха съда в абсолютна липса на безпристрастност, Райфъла ги нарече лъжци и манипулатори, а за капак - съдията докладчик по делото си направи самоотвод, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

В близо 2-часова реч прокурор Атанас Янков описа пристрастността на настоящия съдебния състав, оплака се и и от лична обида след коментар и бележка, отправена към работата му като обвинител.

"Въобще не ме интересува мнението на председателя на този състав, но дори да съм най-тъпият представител на прокуратурата, никой от вас не следва да прави оценки на моята професионални възможности, защото това не е проява на безпристрастност", коментира той.

"Тази дума "предубеденост" я повториха 200 пъти, а тя се отнася за тях (прокурорите). Вече 4 години сме били свидетели на тяхната предубеденост и негативно отношение към съпруга ми, прокурор Янков явно свързва безпристрастността с това дали съдът се съгласява, или не с това, което пледира. Ако съдът мисли различно, тогава значи, че е пристрастен. Би трябвало самите те да си дадат отвод", контрира съпругата на Райфъла, която също го защитава в съда. "Целта на прокуратурата е да увеличи страданията на моя съпруг и семейството ми."

Самият Червенков пък описа тезите на прокуратурата като лъжи и бълвочи, а поведението им - мутренско, обвини ги и в опит да сплашат съда, за да не бъде променена мярката му за неотклонение. 

"Наричам ги лъжци. 4 години най-безогледно лъгаха, повтаряха една лъжа, превръщайки я в истина. Видимо за всички е, че прокурорите искат да отстрелят един съдебен състав, повтаряйки брутални лъжи." Той поиска възможно най-бързо нов и справедлив процес. "Вече 4 години съм задържан невиннен при престъпници, вече е нетърпимо", сподели той в съдебната зала. "Сравниха ме със Златко Баретата, с когото нямам нищо общо. Опитаха да вменят, че Баретата е държан в ареста 5 години и следователно може да важи и за мен. Проверихме, оказа се, че Баретата – виден мафиот, е бил в ареста само 6 месеца. Аз не съм мафиот, не го познавам, аз съм сериозен човек, бизнесмен, баща на две деца. Сравниха ме и с убиец, рецидивист, разстрелял цяло семейство (бел. ред. Росен Ангелов). Не съм рецидивист, не съм убивал и нямам намерение да убивам". Днешното заседание продължава следобед.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (59):
17.02.2022 Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!
22.06.2020 Задържаха пловдивския бизнесмен Райфъла, разпространявал порнографски
материали
10.12.2019 Райфъла е на свобода срещу колосална гаранция!
04.10.2019 Прокурор: С удоволствие ще отида на Малдивите с парите, които спечеля от Райфъла
04.10.2019 Райфъла: Искам да поясня на всички олигофрени, че съм почтен човек
20.09.2019 Райфъла: 5 години ме мотаят за някакво виртуално убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).