Радан в Пловдив: Кандидатпрезидентските двойки отдавна трябваше да са известни

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:02 / 09.06.2016
2953
"Кандидатпрезидентските двойки отдавна трябваше да са известни, вече да водят дебати и сега да говорим за политика, а не за хора. С арогантното си поведение ГЕРБ провалиха възможността да има единен десен и дясноцентристки кандидат, който да спечели по безпорен начин и да бъде гарант за стабилността на страната."

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод предстоящите президентски избори през есента на пресконференция в Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

По думите му България рискува до голяма степен да получи ляв президент и отговорността за това ще бъде изцяло на ГЕРБ

"В тази ситуация Реформаторският блок трябва да предложи силен, солиден, десен и партийно независим човек - безспорна фигура, която да получи подкрепа далеч извън Блока, за да бъде сериозен конкурент на ГЕРБ и БСП. 

Кънев бе категоричен, че предстои да се види дали Блокът има сили за това и първият знак ще е точно предложената личност за президент: 

"Или ще е независим с наднационален профил като алтернатива и ясен коректив на управлението, или ще играем с теснопартийни цели и въпросът за кандидатурата ще се сведе до надцакване в рамките на блока", посочи Кънев. 

"Упражнение, с което ние няма да се унижаваме", категоричен бе той.

Конкретни имена обаче не пожела да посочи с аргумента, че отношенията между лидерите в Блока са лоши и всяко изказано предложение ще бъде подложено на атака. 

Кънев бе категоричен също, че би било трудно и самият той да бъде обединяващият десен кандидат точно заради неразбирателствата в Блока. 

Що се отнася до бъдещето на Реформаторския блок, то Радан Кънев бе категоричен, че съществуването на Блока не зависи от предстоящите президентски избори, а от това дали той ще осъществи забавения си и до този момент обединителен конгрес и ще може да вземе общи решения за отношението си към властта и лидерството. 

"Ако този конгрес не се проведе, Реформаторският блок ще прекади своето съществуване поради липса на обща политическа воля. Това е проблем на Блока, който съпътства цялото му съществуване".

Виж коментарите (1)

Още по темата (265):
29.07.2017 Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!
18.02.2017 Експерт по сигурността: Ще превърнат Радев в парцалена кукла
25.01.2017 Румен Радев изпрати писмо до Доналд Тръмп
23.01.2017 Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава
19.01.2017 Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
19.01.2017 Ето я първата реч на новия български президент
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).