РИОСВ санкционира цех за перилни препарати в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:27 / 17.04.2018
2984
Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство на перилни и почистващи препарати заради нарушения на екологичното законодателство. Експерти на екоинспекцията констатираха неправилно съхранение на химичните вещества и смеси, за които не са били представени и документи за състава им. Установено е нерегламентирано третиране и управление на отпадъците.

Срещу дружествата, извършващи дейност на адреса на въпросния цех, са предприети незабавни административно-наказателни действия. Съставени са 6 акта за установяване на нарушения по реда на Закона за опазване на околната среда, по Закона за управление на отпадъците и по Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси. Предвидените санкции са в размер от 2000 до 40 000 лв. За дейността на обекта са сезирани регионалните структури на Инспекцията по труда, на Здравната инспекция и други компетентни органи.

По информация от район "Северен“ в Пловдив обектът няма издадено разрешение от техническата служба на общината за ползване и следва процедура по спиране на експлоатацията му. От институцията обаче не споменават имена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).