Пускат от днес безплатен интернет на жп-гарата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:29 / 18.06.2010
1297
Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще представи в Бургас най-новата услуга, която железопътните гари в България ще предлагат - свободна интернет зона, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Най-натоварените гари в пет български града ще бъдат първите, които предлагат безплатна връзка със световната мрежа за своите пътници и посетители. Централна гара в София и гарите в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица ще разполагат с бърза и удобна интернет връзка, осигурена от фирмите "Виваком" и "Телелинк".

Услугата е абсолютно безплатна и от нея ще могат да се възползват всички притежатели на лаптопи и мобилни устройства с възможност за интернет сърфиране, независимо от оператора, който ползват. Тази възможност е част от стратегията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за модернизиране на железопътния транспорт в България и повишаване на неговата конкурентноспособност. До края на годината новата услуга ще се предлага в още 15 гари в страната.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
24.06.2010 Безплатният интернет на централна гара е неизползваем
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).