Първокласници се явяват на изпит по родолюбие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:25 / 24.05.2010
1869
Кметът и пловдивските първокласници ще възкресят днес „Радини вълнения" от „Под игото". Станалият традиционен, но единствен в страната Изпит по родолюбие ще се проведе от 13 ч. в Концертна зала авторитетно жури ще препитва децата по Патриотичния буквар.

Оценките на първокласниците ще поставят Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, кметът Славчо Атанасов, омбудсманът Юлия Юрдекова, председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов и издателят Валентин Минев. 25 пловдивски школа се готвят да защитят с достойното „издържал" изпита по родолюбие. Наред с оценката те ще получат подарък и парче от огромната торта.

Патриотичният буквар бе създаден под редакцията на кмета от екип от млади хора. „Децата от най-ранно детство трябва да бъдат закърмени с патриотизъм. Патриотизмът се възпитава, той не е даденост, която получаваме още с майчиното мляко - затова за мен този изпит по родолюбие е кауза", заяви Атанасов. Той е категоричен, че няма по-страшно нещо от безродния човек. „Нека първо бъдем българи, а после граждани на света", призова той.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фирма, регистрирана в Пловдив попадна в черния списък на САЩ
Първото училище в България, което въвежда предмета "Космически на...
Напусна ни кукловодът от Цар-Симеоновата градина
В Пловдив увеличиха присъдата на убиеца от офиса за бързи кредити...
Полицията спипа множество шофьори в нарушения
Затварят още една улица в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).