Пълен обрат на процеса за поръчковото убийство на пловдивския митничар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:05 / 15.06.2017
11726
Пълен обрат днес на процеса за поръчковото убийство на митническия инспектор Георги Дребчев, застрелян пред дома си през далечната 1999 година, втрещи и съдии, и обвинение. Според обвинението поръчката за ликвидирането на Дребчев дошла от покойния вече кмет на Съединение Евгени Маринчешки. Той бил дал пари на единия от обвиняемите - Иван Карабалов, който пък възложил мократа поръчка на килъра Божидар Атанасов. 

Причината била неуредени финансови взаимоотношения. Маринчешки търгувал с наркотици, намесен бил и митничарят, който осигурявал през митницата безпроблемно влизане и излизане на стоката. Ябълката на раздора се оказали 300 бона, които Дребчев поискал от Маринчешки, тъй като смятал, че не му плаща достатъчно за огромното количество стока, прекарвана с помощта на митническия инспектор. 

Именно това провокирало покойният да даде мократа поръчка. Днес на делото обаче Иван Карабелов заяви, че никой нищо не му е поръчвал. Каза, че Маринчешки никога не му е давал пари и не е искал от Карабелов да извършва каквото и да е. Карабелов заявил, че е бил притискан от полицаи и разследващи да даде грешни показания, защото му обещали, че ще го пуснат от ареста. Той е категоричен, че се отказва от показанията си, дадени в хода на досъдебното производство. 

Това разказа адвокатът на основния обвиняем Розалия Апостолова. По време на всичките дела майките на Маринчешки и на Дребчев, които били приятели от малки деца, бяха категорични, че не е възможно кметът да е поръчал убийството на другаря си, който обичал като брат. До момента всякаква съпричастност отрича и соченият за килър Божидар Атанасов. Процесът ще продължи на 13 и 14 юли, когато се очаква да има присъда.


Източник: Блиц

Виж коментарите (1)

Още по темата (33):
13.11.2023 Измениха доживотна присъда за убийство на митничар в Пловдив!
12.08.2023 В Пловдив затворници натопили убиец на бизнесмен
14.02.2022 Божо от Кючука получи доживотна присъда за убийството на пловдивския бизнесмен Оги Лудия
28.06.2021 Доживотна присъда за убийството на Оги Лудия, застрелян пред очите на жена си и детето
16.04.2021 Потвърдена е доживотна присъда за убийство на митничар в Пловдив
19.02.2021 Пълна мистерия около убийството на плодивския бизнесмен Оги Лудия
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).