Прожекция на открито, посветена на Адата

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 03.10.2019
1904
На малко познати и потайни кътчета от остров Адата и река Марица ще имат възможност да се насладят зрителите на филма "На Адата". Прожекцията ще се състои в два поредни дни от 20.00 часа като част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата“. Тридесетминутната лента, дело на "Body graphics" и “Театър на отговорността", ще бъде видяна на открито пред стълбите на Джумая джамия днес,3 октомври и на FLUCA Austrian Cultural Pavilion, ул. “Отец Паисий" 38 в петък, където ще има и открита дискусия за изоставените места в града озаглавена "Mobile Jour Fixe".

Във филма ще се видят кадри не само от острова, но и от поречието на реката около село Оризари, проучени от антрополога Мария Славчева. Продуцент и хореограф е Барбара Фьолдеши. Режисьор е Борис Зафиров. Драматург е Цвета Ерменкова, а за визуалните ефекти отговаря Петко Танчев. Изпълнителите, които се включиха в продукцията са Братан Братанов, Ивайло Димитров, Ина Георгиева, Мария Димитрова, Пламена Пенчева.

Вяра Болградова, Дарио Табаков, Диана Танкова, Елена Здравкова, Иван Виктор Наньов, Ира Стоянова, Йоана Маджарова, Мила Иванова, Никол Георгиева, Николай Райчев, Таня Рачева, Тихомир Димитров, Филип Хараланов, Цвета Георгиева. За звуковата среда отговаря Лиза Стюарт от Австралия, а за монтажа на филма са се погрижили Иван Палейков и Красимир Атанасов.

Във филма активно са включени и участниците от семинарите по съвременни танцови техники, създаване на звук и сценична среда проведени в края на септември като допълнителни дейности по проекта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).