Проверяват зам.-кметска търговия с влияние за 3000 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:48 / 21.05.2010
2146
Изтъргувал ли е ли е заместник-кметът Петко Атанасов влияние за 3000 лв.? Това ще проверява полицията по образувана преписка на Окръжна прокуратура, съобщиха от институцията.

Бомбата хвърли преди дни наемателят на мезонет в Шекер махала Асен Игнатов. Петко Атанасов му дал ултиматум той и семейството му да освободят жилището, за което години наред не бил плащал нищичко, ама точно същия ден се бил наплатил със задна дата. За да се смили и го остави там, чрез трето лице заместник-кметът бил му поискал 3000 лв.

Като гнусен компромат Атанасов на мига определи обвинението и сезира прокуратурата. Сега ще се установява истината.   

"Още преди седмица Игнатов идва при мен да се жалва, че има заповед да напуснат мезонета. Търсеше помощ. Направихме проверка, оказа се, че ще погазим куп правила, ако му угодим. Беше натрупал много задължения, чак като усетил, че е застрашен, отишъл да ги плати. Насочихме го към институции, където биха могли да го консултират какво да направи. Семейството му няма подписан брак, ако се стигне до принудително извеждане, ще се погрижим за децата. Каза ми, че му искат пари да си остане в мезонета, но не е споменавал името на колегата ми Петко Атанасов", разказа заместник-кметът по социалната политика Красимир Ангелов пред репортера на Plovdiv24.bg

Според член 304б от Наказателния кодекс, по който прокуратурата ще прави проверки по случая, търговията с влияние е престъпление от общ характер. Бивш 
кмет на пловдивския район с най-много роми разказа, че някои местни окумуши от това богатеели. Обещавали съдействие пред властите за решаване на различни проблеми и за целта им събирали пари уж за онези, от които зависи, после висвали пред различни врати да се увъртат, молят и правят на загрижени за бедните си ближни. Наскоро един от въпросните лидери - като не успял да свърши пазарената работа, бил притиснат от своите като лъжец и принуден да си им върне парите. 

При проверката по компромата срещу Петко Атанасов ще бъдат разпитани всички замесени лица, събрани ще бъдат и документи. Окръжна прокуратура обещава бързо изясняване на случая.    


Този браузър не поддържа видео елемента.


Петко Атанасов е доволен от действията на прокуратурата / (C) ПОТВ

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
20.05.2010 Петко Атанасов ще съди роми за клевета
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).