Проведе се първото заседание на Областния съвет за развитие към област Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:41 / 18.11.2008
1545
Областният съвет за развитие, създаден със заповед на областния управител Тодор Петков, проведе първото си заседание. Предвижда се той да съдейства за провеждане на държавната политика за регионално развитие на територията на областта

По време на заседанието бяха избрани 6 представители на общините, които ще станат членове на Регионалния съвет за развитие /заседанието на Регионалния съвет е на 27 ноември/. Това са кметовете на общините Пловдив, Карлово, Калояново, Кричим, Първомай и Хисар.

Към Областния съвет за развитие, беше създадена Областна група за стратегическо планиране, която ще поддържа база данни въз основа на разработена система от индикатори за наблюдение на изпълнението на Областната стратегията; ще изготвя ежегоден доклад до Областния съвет за изпълнение на Стратегията, в който се отразява напредъкът по изпълнението, констатираните неизпълнения и причините за тях. Докладът се внася за обсъждане в Областния съвет за развитие. Наблюдението се извършва ежегодно, като първата процедура се провежда две години след влизане в сила на Областната стратегия за развитие.

За членове на групата бяха предложени и избрани 6 експерти от Областна администрация - Пловдив, Катя Минова - директор на РД "Социално подпомагане" Пловдив, Александър Буздрев - началник РИО на МОН, Мария Георгиева - директор на Регионална служба по заетостта, Добрина Проданова - председател на ТПК Пловдив, Георги Ангелов - директор на Статистическо бюро - Пловдив.

В рамките на заседанието, експерти от Областна администрация - Пловдив направиха презентация за представяне на възможностите за кандидатстване с проекти по новооткритата процедура на ОПАК.

Беше взето решение за изготвяне на общ проект по процедурата между Областна администрация - Пловдив и общините от областта. В едноседмичен срок, от датата на заседанието се приемат конкретните предложения, по които ще започне подготовка по проектния фиш.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).